profile free page entries
Day 3; A picture of my animals


اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ



Actually this cat is not mine but Babang's. Nama dia Gingga. Aku punya animal ada, nama dia Pipie tapi aku malas nak transfer gambar Pipie masuk komputer so aku guna je la gambar Gingga. Hahaha

Gingga ni mata dia lawa, plus bulu ekor dia pun lawa. Tapi sejak dua menjak ni bulu dia banyak gugur. Dia pun jenis yang hyperactive sangat sampai aku rasa macam give up nak bela masa awal-awal aku pinjam Gingga bawak balik rumah. Sekarang ekor Pipie lagi lawa la daripada Gingga but Pipie tak banyak me-ngeow and tak banyak bergerak sangat. Dia bising time lapar and time nak kahwin je.

Kalau tak disebabkan Gingga, aku rasa takkan wujud punya lah Pipie kat rumah aku. At first aku nak bela kucing tapi family aku macam tak suka kucing. Then aku try la pinjam Gingga and bawak balik rumah atas alasan boleh tangkap tikus kan so parents aku pun benarkan la bela kucing. Tapi lepas Gingga nakal sangat and dia nak kahwin tapi Baba tak kasi dia kahwin then dia bising aje memanjang so aku pulangkan la balik Gingga kat rumah Babang. Pastu aku terus murung seminggu dua sebab rumah macam sunyi aje gitu bila Gingga tak ada.

Kebetulan, ada makcik aku ni memang pembela kucing and kucing dia semua lawa-lawa plus bulu lebat-lebat kan pastu dia nak pindah rumah. Dia offer kat parents aku suruh bawak balik sekor dua sebab dia pun tak larat nak bawak semua kucing-kucing dia time pindah rumah tu so ibu dengan ayah pun bawaklah Pipie dengan Panda balik. Tapi si Panda tu terus lari bila pintu kereta bukak. Pipie je yang steady. Jadi, family aku terus bela Pipie sampai dan beranak pinak dia kat rumah aku ni.

Kesimpulannya, dalam tajuk dia kata 'a' picture kan means satu je  gambar sebab tu aku pilih gambar Gingga. But i still love my Pipie hehehe ;p

Day 2; The meaning behind your blog name
Posted on Saturday, 13 January 2018 at 20:48 | 0 namStar(s)


اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Today im gonna reveal the meaning behind my blog name and url blog yang takde siapa pun tahu except blog name la kehkehkeh

Bagi blog name tu rasanya tu memang nama aku kan,'edd' so aku tak tahu nak letak apa untuk tittle blog aku. Sebab tu aku letak je lah nama aku kat situ. Fefeeling reti kat blogspot sendiri hahahaha

Ok, lepastu bagi nama dalam url blog tu kan jeng jeng jengggggggggggg


ldyso
  
ldy untuk yang depan tu aku singkatkan untuk lady. Lady tu untuk aku punya gender la, perempuan. Takkan khunsa lak. Kot kot pondan ke kan hahahaha fuhhhhhhhh jangan mengata!

so pulak adalah singkatan bagi artis kpop yang aku cam fanatik la dulu hahaha. Cuba la teka? Siapa betul aku bagi gula-gula.

So, the answer is member EXO, Kyungsoo. Aku amik Soo yang belakang tu jadi la ldysoo. Tapi entah kenapa kan aku rasa nak buang lagi satu huruf 'o' so dia jadi la ldyso je. Lady Kyungsoo gitu hehehehe

Oklah aku belanja la sikit gambar Kyungsoo yang aku fanatik kan dulu tu. Sekarang pun fanatik jugak what ;p






Aku rasa dia ni my ideal type of boyfriend la sebab dia ni jenis pendiam tapi dalam diri dia tu selit perangai nakal and badboy. Tapi dia jenis yang mengikut tapi dalam masa yang sama tu macam "ah lantak kau peduli apa aku" gitu.

Masalahnya aku punya boyfriend pulak opposite dengan perangai si Kyungsoo lak. Aduhh

Last, belanja gambar Kyungsoo botak. Bukan senang nak tengok artis kpop botak en haha



FUTURE
PAST